Uplatnění výrobků pod značkou Fair trade cocoa - Antoňů, Monika (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce zkoumá problematiku fair trade a jeho využití v České republice. Teoretická část práce popisuje pojem fair trade, jeho principy, standardy, certifikaci a jeho stručnou historii. Dále věnuje pozornost problematice pěstování kakaových bobů v rozvojových zemích a pojmu čokoláda. Zaměřuje se také na osobnost a nákupní chování spotřebitelů v České republice a na to, jak správně řídit maloobchod s cílem maximalizovat poptávku po kakaových produktech fair trade. Pro výzkum je použita metoda dotazníkového šetření a pozorování. Zkoumána je nabídka kakaových produktů s označením Fair trade cocoa v maloobchodních řetězcích a poptávka po těchto produktech. Dále povědomí veřejnosti o fair trade a chování spotřebitelů. Hlavním cílem této bakalářské práce je tedy prozkoumat nabídku výrobků označených Fair trade cocoa v maloobchodních prodejnách a povědomí a zájem o tyto výrobky mezi spotřebiteli. Na základě zjištění pak navrhnout opatření pro zvýšení prodeje.
Marketing products with the Fair trade cocoa label
Keywords: Fair trade; kakao; dotazník; poptávka; marketing.; Fair trade; cocoa; questionnaire; demand; marketing.