Možnosti rekultivace ploch zasažených těžbou a skládkováním v příměstské oblasti. - Kosová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2007)
Téma "Možnosti rekultivace ploch zasažených těžbou a skládkováním v příměstské oblasti", řešené na zájmovém území - Odkaliště Hodějovice, řešené na zájmovém území 3 obcí - Staré Hodějovice, České Budějovice a Srubec. Odkaliště je využíváno k ukládání popelovin z Teplárny a. s., České Budějovice a výtopny Nové Vráto. Celková plocha zájmového území je cca 52,6 ha. Na odkališti bude probíhat biologická rekultivace a jejím cílem je "návrat území zpět přírodě".
Possibilities of land reclamation of areas afected by mining and waste disposal in suburban territory
Keywords: Rekultivace; těžba; skládkování; příměstská oblast; odkaliště; složiště.; Reclamation; mining; waste disposal; suburban territory; decanting plant; storing space.