Zúčtovací vztahy se zaměřením na dodavatelsko odběratelské vztahy a jejich zachycení v účetnictví konkrétní účetní jednotky - Pešová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnotit problematiku pohledávek a závazků z pohledu dodavatelsko odběratelských vztahů a komplexně přiblížit účtování ve vybrané společnosti, která působí v oblasti výroby a prodeje vstřikovaných spotřebních výlisků z plastů. V této práci jsem se zaměřila na specifické účtování pohledávek za odběrateli, závazků vůči dodavatelům, poskytnutých a přijatých záloh, účtování kurzových rozdílů a časového rozlišení, atd. V bakalářské práci jsem zkoumala jednotlivé účty účtové osnovy, které s danou problematikou souvisí a odlišnosti od standardního účtování.
Accounting relations focused on supply - consumer relations and their fixation in accounting
Keywords: účetnictví; zúčtovací vztahy; dodavatelé; odběratelé; pohledávky; závazky; accounting; clearing relationship; suppliers; customers; outstanding debts; obligations