Přechod dítěte do ZŠ a možné problémy - Jánská, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vstupu dítěte do školy a možnými problémy. Teoretická část je zaměřena na dítě zahajující školní docházku z pohledu vývojové psychologie, pozornost je věnována také školní zralosti a školní připravenosti. V praktické části, na základě výzkumné sondy, jsou pojmenovány ty momenty, které mohou sehrát negativní roli v adaptaci dítěte na školu.
Child becoming student of elementary school and possibly troubles
Keywords: školní zralost; přechod; adaptace; problémy; rámcový vzdělávací program.; school maturity; transition; adaptation; problems; framework educational programme.