Studium příčin a možností ovlivnění výskytu fuzáriových mykotoxinů u obilovin - Plánská, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce poukazuje na závažnost výskytu fuzáriových mykotoxinů, které se čím dál častěji vyskytují v obilovinách. Zabývá se studováním příčin výskytu mykotoxinů, které znehodnocují kvalitu obilovin. Dále se věnuje možnostem ovlivnění jejich výskytu, což je důležité pro zachování kvalitního, mykotoxiny neznečistěného obilí, které je důležitou zásobárnou krmiv a potravin.
Study the causes and possible effects of mycotoxins in cereals fusarium
Keywords: mykotoxiny; obiloviny; fuzárium; Mycotoxins; cereals; fusarium