Spokojenost návštěvníků Jihočeského kraje (turistická oblast Šumavsko) - Koňaříková, Zita (Jihočeská univerzita, 2020)
Spokojenost účastníka cestovního ruchu v dané destinaci je pro jeho možný návrat do lokality a jeho následné reference klíčová. Vychází z mnoha aspektů pobytu a často stačí nespokojenost s jedním z nich, aby návštěvník viděl destinaci v úplně jiném světle. Tato bakalářská práce zkoumá, jak návštěvníci vnímají kvalitu a kvantitu primární a sekundární nabídky v Jihočeském kraji, konkrétně v turistické oblasti Šumavsko, a zároveň činitele, které ovlivňují či přímo determinují jejich spokojenost. Vzhledem k popularitě a také možnostem a nabídce cestovního ruchu bylo sledováno a analyzováno množství aspektů, klíčových pro posílení, zachování, či obnovení konkurenceschopnosti destinace cestovního ruchu. Pro nedostatky regionu bránící mu v rozvoji cestovního ruchu jsou v závěru bakalářské práce navržena opatření pro jejich odstranění.
Visitors' Satisfaction in South Bohemia (tourism region of Šumavsko)
Keywords: spokojenost účastníka cestovního ruchu; činitele ovlivňující spokojenost účastníků cestovního ruchu; primární a sekundární nabídka; konkurenceschopnost regionu; turistická oblast Šumavsko; tourist satisfaction; factors influencing tourist satisfaction; primary and secondary tourism offer; competitiveness of the region; tourism region of Šumavsko