Psané texty prostěsdělovacího funkčního stylu současné elektronické komunikace v chatu, diskusních fórech a příspěvcích sociálních sítí - Kůs, Václav (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá funkčním stylem prostěsdělovacím v současné elektronické komunikaci v rozhraní chatu, diskuzních fórech a příspěvcích sociálních sítí. Poznatky odborné literatury z oblasti funkční stylistiky jsou konfrontovány s praxí promluv zaznamenatelných na internetu. Ty jsou psané, bez přímého ko ntaktu komunikantů, komunikace je ale spontánní a nepřipravená. Primárně mluvená komunikace je v těchto případech nahrazována komunikací psanou se zachováním mnoha vlastností mluvených komunikátů. Záměrem této práce je rozvíjet dosavadní poznatky o poznatk y nové, zachytit současný stav a proměny masově používaných elektronických komunikačních prostředků.
Written texts of contemporary electronic commucations (chat, discussion forums and social networks) in view of functional style of common commucation.
Keywords: funkční styl; chat; diskuzní fórum; functional style; chat; discussion forum