Soutěž Matematický klokan z pohledu budoucího učitele - Karlovská, Tamara (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je zaměřená na pohled budoucího učitele na matematické soutěže a jejich vliv na rozvoj klíčových kompetencí, se zaměřením na soutěž Matematický klokan. V práci jsou řešeny příklady kategorií Benjamín a Kadet z ročníku 2015, ale najdeme zde také sadu pracovních listů přibližujících obdobné příklady, jaké se nacházejí v této matematické soutěži. Tyto příklady mají sloužit slabším žákům jako příprava na tuto soutěž, či na oživení hodin matematiky. Řešení je ilustrováno pomocí obrázků, náčrtků, geometrických konstrukcí, tabulek a slovních komentářů, které mají žákům problematiku v jednotlivých příkladech přiblížit.
Math Kangaroo competition in terms of future teacher
Keywords: Matematický klokan; pracovní listy; nestandardní matematické úlohy; logické úlohy; rozvoj klíčových kompetencí; Mathematical kangaroo; worksheets; nonstandard mathematical exercises; logical exercises; development of crucial competencies