Finanční analýza konkrétního podniku - Hrdličková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace podniku za období 2008 - 2012. Hodnocení podniku je provedeno na základě ukazatelů finanční analýzy. V práci byla popsána teorie, která s finanční analýzou souvisí a byly uvedeny jednotlivé metody finanční analýzy. Za účelem posouzení konkrétní společnosti s ručením omezeným byla sestavena vhodná metodika pro provedení výpočtů. Analýza probíhala ve dvou etapách. V první etapě byly provedeny horizontální a vertikální rozbory. Jejich úkolem bylo dotvořit obrázek o finanční situaci podniku. V druhé etapě byly použity poměrové ukazatele, které byly systematizovány do Du Pont diagramu. V závěru práce byla zhodnocena finanční situace podniku.
Financial analysis of concrete company
Keywords: Finanční analýza; horizontální analýza; vertikální analýza; poměrové ukazatele; rentabilita; likvidita; stálá aktiva; pyramidální rozklad; Financial analysis; horizontal analysis; vertical analysis; ratio indicators; profitability; liquidity; fixed assets; pyramidal decomposition