Zvládání psychosociální zátěže relaxačními a meditačními technikami - Korandová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce s názvem Zvládání psychosociální zátěže relaxačními a meditačními technikami se v teoretické části věnuje vztahům mezi tělesným stavem a psychickými, emocionálními a sociálními složkami. Zaměřuji se na psychosociální determinanty zdraví a choroby, při kterých jsou tělesné obtíže a poruchy funkce podmíněné duševním stavem. Jou zde vymezeny hlavní definice a příznaky stresu, stresové faktory, a nejčastější důsledky stresu. Dále se teoretická část zvláště věnuje relaxačním a meditačním technikám jako prostředkům k možnému zvládání těchto psychosomatických obtíží.
Managing psychosocial load with relaxation and meditation techniques
Keywords: Psychosociální zátěž; Stres; Relaxace; Relaxační techniky; Meditace; Meditační techniky; Jóga; Psychosocial stress; Stress; Relaxation; Relaxation techniques; Meditation; meditation techniques; Yoga