Hodnocení sklízecích mlátiček CLAAS LEXION 780 při sklizni obilovin a řepky ozimé v podniku zemědělské prvovýroby - Roučka, František (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce, na téma Hodnocení sklízecích mlátiček Claas Lexion 780 při sklizni obilovin a řepky ozimé v podniku zemědělské prvovýroby, uvádí v literárním přehledu současné technologie mláticího a separačního ústrojí sklízecích mlátiček. Dále zmiňuje jednotlivé konstrukční celky sklízecí mlátičky Claas Lexion 780. Teoretická část práce je zakončena kapitolou zaměřující se na žací adaptéry pro sklizeň obilovin a je doplněna jednoduchým popisem pásového sklizňového adaptéru od firmy MacDon. Praktická část pojednává o metodice a výsledcích měření v souvislosti s hodnocením kvality práce sklízecích mlátiček; a to z hlediska ztrát, kvality drcení a rozmetání posklizňových zbytků, rozboru výkonností a spotřeby PHM. Práce je doplněna charakteristikou zemědělského provozu a jednoduchým rozborem investičních a provozních nákladů.
The global reviewing of harvesters Class Lexicon 780 during harvesting cereals and winter rape in a primary agricultural company.
Keywords: sklízecí mlátička; Claas Lexion 780; ztráty; vlhkost zrna; harvester; Claas Lexion 780; losses; grain humidity