Vliv přírodních nepřekročitelných překážek na projekt komplexní pozemkové úpravy - Smítalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Náplní této diplomové práce je vyhodnocení vlivu nepřekročitelných překážek na projekt komplexní pozemkové úpravy (KoPÚ). Obsahuje literární rešerši, ve které jsou podrobně popsány jednotlivé typy nepřekročitelných překážek, inženýrských sítí a věcných břemen vznikajících vlivem inženýrských sítí. Pozornost je věnována vlivu silniční výstavby na organizaci půdního fondu v katastrálním území (k. ú.) Mojné-Skřidla. V této lokalitě je navržena trasa rychlostní komunikace R3. Kromě stručného popisu zájmového území je praktická část zaměřena na řešení záboru pozemků, separaci parcel jednotlivých vlastníků a navýšení cestní sítě. Vliv na uspořádání pozemků by v budoucnu mohla mít i modernizace IV. tranzitního železničního koridoru.
The Influence of Unbreakable Obstractles to Land Adjustmen Project
Keywords: nepřekročitelná překážka; inženýrská síť; zábor pozemků; cestní síť; unbreakable obstractle; engineering network; annexation of lands; road network