Vývoj legislativy zemědělských produktů živočišného původu v ČR v letech 1990 - 2012 - Líbalová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce provází vývojem legislativních předpisů v oblasti zemědělských produktů živočišného původu za období 1990 - 2012. V úvodu je popsán systém právních předpisů České republiky, za ním následuje základní seznámení s jednotlivými kategoriemi živočišných produktů. Některé kategorie mají svou specifickou legislativu, v tom případě jsou právní předpisy pro určitý produkt popsány samostatně včetně jejich vývoje. Skupinu souvisejících zemědělských produktů uzavírá přehled legislativy, která je pro danou skupinu společná. Přílohou práce je souhrn, ve kterém jsou právní předpisy, spolu s uvedením oblasti, do které zasahují, chronologicky zobrazeny dle začátku jejich účinnosti.
Trends in law of agricultural animal products in the Czech Republic in 1990 - 2012
Keywords: Živočišné produkty; legislativa; potraviny; krmiva; Animal products; legislation; food; fodders