Způsoby trávení volného času na sociálních sítích u žáků druhého stupně základních škol - Švec, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá způsoby trávení volného času na sociálních sítích u žáků druhého stupně základních škol. Hlavní cíl práce je zjistit, proč mládež tráví svůj volný čas na sociálních sítích a jaký význam mají sociální sítě v životě žáka druhého stupně základní školy. Dalšími dílčími cíli bylo zjistit, jak mládež tráví svůj volný čas, jakým volnočasovým aktivitám se věnuje ve svém volném čase, jaký vliv mají sociální sítě v jejich volném čase, jaké sociální sítě žáci druhého stupně základních škol navštěvují a jestli mají zkušenosti s negativními jevy na sociálních sítích. V teoretické části se pokusíme vymezit pojmy, se kterými budeme pracovat v praktické části. Zaměříme se na období adolescence, činitele ovlivňující vývoj dospělého, volný čas a sociální sítě. V praktické části se zaměříme na cíle výzkumu, metodu výzkumu a na analýzu a interpretaci dat. Výsledky výzkumu tedy zanalyzujeme a vyhodnotíme.
Ways of spending leisure time on social networks of pupils of the second stage of basic education
Keywords: Volný čas; sociální sítě; adolescence; hromadné sdělovací prostředky; rizika na sociálních sítích; dotazník; Free time; social networks; adolescence; mass media; risks on social networks; questionnaire