VÝZNAM KNIHY PRO DÍTĚ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU - Kolomazníková, Hana (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá stručným psychickým vývojem dítěte předškolního věku ve vztahu ke knize, literatuře a počátkům čtenářství. Teoretická část je tvořena rešerší odborné literatury poslední doby. Vyúsťuje v část praktickou, kde jsem se zabývala výzkumným šetřením z pohledu rodičů a učitelek mateřských škol. Dle závěru výzkumné části jsou součástí bakalářské práce návrhy na řešení a náměty pro práci s knihou.
THE IMPORTANCE OF THE BOOK FOR PRE-SCHOOL CHILD
Keywords: Kniha; literatura; rozvoj čtenářství; text; pohádka; dítě v předškolním věku; mateřská škola.; Book; literature; development of reading; text; fairy tale; preschool kid; kindergarten.