Adaptace dětí na MŠ - Krištofová, Anežka (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena na adaptaci dětí na mateřskou školu. Prožít co nejvíce času v běžné mateřské škole v přímém kontaktu s dětmi a na základě sledování chování, vnímání a prožívání dětí přiblížit vstup do MŠ a adaptaci na nové sociální prostředí. To jsou jedny ze základních zásad zkoumání adaptace dětí na MŠ. Cílem bakalářské práce je přiblížit čtenářům jejich filozofii a poukázat na jejich pozitiva, negativa a reakce při nástupu do MŠ. V praktické části se budu zabývat pozorováním konkrétního prostředí a aktivit nejméně ve 3 běžných mateřských školách, které doplním rozhovory s pedagogy popř. s rodiči zaměřenými na motivaci k práci.
The Process of Adaptation in the Kindergarten
Keywords: dítě; rodina; mateřská škola; adaptace; socializace; child; family; kindergarten; adaptation; socialization