Analýza systému odměňování ve vybraném podniku - Čerkasova, Marina (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá systémem odměňování, motivací a výhodami pro zaměstnance ve vybrané společnosti. Správně zvolený systém odměňování je jednou z nejdůležitějších personálních činností v každé společnosti. Nejprve jsou vysvětleny základní pojmy, které souvisejí s tématem pro lepší pochopení práce. Následuje charakteristika společnosti, která byla vybrána pro praktickou část. Poté je provedeno dotazníkové šetření mezi zaměstnanci. Dotazník je anonymní a skládá se z 15 otázek. Získaná data jsou zpracována pomocí grafů a tabulek. Hlavním cílem práce je analyzovat systém odměňování a vypracovat návrh na zlepšení současného stavu. Doporučuje se zvýšit spokojenost zaměstnanců v oblasti financí, výhod a motivace.
Analysis of the Remuneration System in a Selected Company
Keywords: zaměstnanec; zaměstnavatel; motivace; mzda; employee; employer; wage; motivation