Aplikace logistických technologií Just-in-Time a Just-in-Sequence ve společnosti Robert Bosch spol. s r.o. - Štefková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce se zabývá především teoretickým vymezením a implementací principů Just in Time (JIT), Just in Sequence (JIS) a s nimi souvisejících metod ve společnosti Robert Bosch spol. s r.o. Mezi dílčí cíle patří vymezení teoretických základů technologií JIT a JIS na základě poznatků z české i zahraniční literatury a detailní analýza jednotlivých metod. Každá metoda je podrobně zhodnocena a jsou rozpracovány její přínosy a nedostatky. Dále je v práci rovněž věnována pozornost metodám Kanbanu, Heijunce, MRPI, MRPII, které s JIT a JIS úzce souvisejí. Práce detailně popisuje implementaci JIS na projektu DNOX ve společnosti R. Bosch. Systém JIT je rozpracován dle jednotlivých metod (Kanban, Nivelizace, Supermarkety), které byly v podniku postupně zaváděny.
Implementation of logistic technology Just-in-Time and Just-in-Sequence in Robert Bosch Ltd.
Keywords: Just in Time; Just in Sequence; Kanban; Value Stream Design; logistika; Heijunka.; Just in Time; Just in Sequence; Kanban; Value Stream Design; Logistic; Heijunka.