Myslivost jako faktor cestovního ruchu - Vacek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem práce je zhodnotit podíl myslivosti a lovecké turistiky na cestovním ruchu a určit předpoklady pro jejich další rozvoj. Mezi další dílčí cíle patří zjištění pohledu veřejnosti na myslivost a loveckou turistiku, průzkum trhu lovecké turistiky v České republice a zvýšení návštěvnosti zahraničních loveckých hostů na Klatovsku. Tato bakalářská práce by měla veřejnost s myslivostí blíže seznámit a také by měla ukázat loveckou turistiku jako jeden z významných a stále se rozvíjejících druhů cestovního ruchu. Součástí práce je provedení průzkumu trhu lovecké turistiky v České republice a porovnání vybraných produktů několika předních českých loveckých kanceláří. V další části je proveden vlastní výzkum realizovaný prostřednictvím dotazníkového šetření a v závěrečné části jsou navrženy poplatkové lovy zvěře pro podporu lovecké turistiky v klatovském regionu.
Game keeping as factor of tourist industry
Keywords: myslivost; lovecká turistika; cestovní ruch; lovecká kancelář; poplatkový lov; lovecký host; game keeping; hunting tourism; tourist industry; hunting travel agency; fee hunt; hunting guest