Aplikační příklady na Riemannův integrál - Wegenkittlová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem předkládané bakalářské práce na téma "Aplikační příklady na Riemannův integrál" je vytvořit přehled užití Riemannova integrálu nejen v matematice, ale i ve fyzice. Práce se dělí do tří kapitol. V první kapitole je zaveden Riemannův integrál, druhá obsahuje jeho užití v matematice (k výpočtu obsahu některých rovinných ploch, objemu některých rotačních těles, délky křivky a obsahu rotační plochy) a ve třetí nalezneme jeho užití ve fyzice (k výpočtu dráhy nerovnoměrného pohybu, práce, momentu setrvačnosti a polohy těžiště). V obou aplikačních kapitolách jsou uvedeny příklady včetně řešení.
Application examples on the Riemann integral