Problematika řešení netradičních fyzikálních úloh - Tröstl, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce pojednává o jiných než typických možnostech výuky a zadávání úloh ve fyzice. V úvodní části je popsáno formální zpracování fyzikálních úloh, konkrétně postupem při řešení fyzikálních úloh a převodem jednotek SI. Následující kapitola se věnuje matematickému aparátu potřebnému pro řešení fyzikálních úloh, konkrétně lineárním, kvadratickým, exponenciálním, logaritmickým a goniometrickým rovnicím a nerovnicím, závěrečná část této kapitoly je věnována i základům diferenciálního a integrálního počtu. Zbytek práce se zabývá netradičně zadanými fyzikálními úlohami, například úloha zadaná tabulkou, grafem, práce s obrázky a vektory, v závěru jsou též úlohy zadané videem a animací.
Problematics of the solution of nontraditional physical problems