Zjišťování hodnoty nemovitosti pro daňové účely a pro prodej - Šmírerová, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Celkovým cílem diplomové práce je učinit stručný exkurz do problematiky oceňování nemovitostí, podat přehled o různých hodnotách nemovitostí, tyto hodnoty analyzovat a zhodnotit pro různé oceňovací situace v naší praxi. Tato práce rozebírá základní teorie oceňování a aplikuje je na konkrétní typ nemovitosti, a to rodinný dům včetně příslušenství a pozemku, na kterém se nachází.
Finding out of the value of the real estate for tax purpose and for sale
Keywords: administrativní cena nákladová metoda ocenění nemovitost obvyklá cena oceňování nemovitostí stavba porovnávací metoda ocenění pozemek výnosová metoda ocenění; administrative price cost approach of evaluation realty current price evaluation of immovables construction comparison method of evaluation parcel yield approach of evaluation