Rozvoj hudební tvořivosti žáků na základě Karafiátových Broučků - Šimková, Klára (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se věnuje dětské hudební tvořivosti a jejímu rozvoji. Je rozdělena do dvou částí - praktické a teoretické. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu dětské hudební tvořivosti - jejímu místu ve školní výuce a prospěšnosti jejího rozvoje. Praktická část pak navazuje prostřednictvím hudebního projektu určeného zejména pro hodiny hudební výchovy na 1. stupni základních škol. Pojícím prvkem celého projektu je příběhová linie Karafiátových Broučků.
Development of Pupil´s Musical Creativity on the Base of the Book Broučci by J. Karafiát
Keywords: tvořivost; rozvoj tvořivosti; podmínky pro rozvoj tvořivosti; mladší školní věk; hudební výchova; projekt; příběh Broučků Jana Karafiáta; creativity; creativity development; the conditions for the development of creativity; school age 6 - 11 years; music; project; Jan Karafiát - The story Fireflies.