Využití časopisů pro děti a mládež ve volnočasových aktivitách - Tesařová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá současnými českými časopisy pro děti a mládež a možnostmi jejich využití při volnočasových aktivitách. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je vymezeno pojetí časopisu jako média a je zde podán přehled časopisů pro děti a mládež. Dále je provedena obsahová analýza a komparace vybraných časopisů a popis jejich možného využití při volnočasových činnostech. Praktická část obsahuje kvantitativní dotazníkové šetření, zrealizované na vybraných školních družinách v Českých Budějovicích, které se týká využívání časopiseckých titulů pro děti a mládež.
Utilisation of magazines for children and young people in their free time
Keywords: časopisy pro děti a mládež; literatura; čtenářství; média; volnočasové aktivity; školní družina; magazines for children and youth; literature; readership; media; free time activities; school club