Posterové sdělení a jeho didaktický potenciál ve výtvarné výchově (prakticko-teoretická práce] - Vacková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2013)
Předkládaná diplomová práce s názvem ?Posterové sdělení a jeho didaktický potenciál ve výtvarné výchově? se ve svém obsahu zabývá praktickými postupy jednotlivých výtvarných technik ve výtvarné výchově na vysokých školách. Teoretická část je zaměřena na didaktický materiál ve výtvarné výchově, který je propojen s vizuální stránkou posterů v současnosti i v minulosti. Praktická část této práce zahrnuje vlastní tvorbu pěti grafických posterů pro studenty na vysokých školách, kteří využívají těchto postupů. Dále může sloužit pro vyučující jako didaktická pomůcka v hodinách výtvarné výchovy.
Poster communication and its didactical potential in art education
Keywords: poster; sdělení; výuka; výtvarná výchova; technologický postup; didaktika; poster; education; art; didactics