Kazachstan - zemlja kontrastov - Fursova, Nadezhda (Jihočeská univerzita, 2016)
Počet stran: 51 , úvod, 2 kapitoly, závěr, seznam použité literatury Cílem práce je představení Kazachstánu jako země kontrastů. V první kapitole je podán stručný historický přehled od vzniku kazašského chanátu po současnost, jsou rozebírány problémy mnohonárodnostního státu v současném světě. V druhé kapitole je popisováno postavení Kazachstánu v mezinárodním společenství, rozebírány otázky zahraniční politiky a mezinárodních vztahů Kazachstánu, především vztahy s Českou republikou, provedena srovnávací analýza nové hospodářské politiky Kazachstánu. Práce je psána rusky.
Kazakhstan a Country of Contrasts
Keywords: Kazachstan; země kontrastů; Kazakhstan