Cestovní ruch a rekreace ve vybrané oblasti Třeboňska - Nedvěd, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce hodnotí současný stav cestovní ruchu na Třeboňsku, což je jejím hlavním cílem. Dílčí cíle práce jsou tři. Prvním je posouzení struktury předpokladů rozvoje cestovního ruchu ve zkoumané oblasti. Práce analyzuje jak počet jednotlivých typů předpokladů v obcích daného území, tak i jejich rozmístění. Druhým dílčím cílem je zhodnocení struktury současných návštěvníků oblasti, čehož bylo dosaženo pomocí dotazníkového šetření. Posledním bodem této práce je navržení témat vhodných k optimalizaci využití oblasti cestovním ruchem. K tomuto bylo využito teoretických poznatků v porovnání s praktickými výstupy získanými rozborem oblasti a analýzou návštěvníků.
Tourism and recreation in selected area of Třeboň region
Keywords: cestovní ruch; rekreace; předpoklady cestovního ruchu; Třeboňsko; tourism; recreation; conditions of tourism; the area of Třeboň region