......Problematika sexuálních vztahů klientů ÚSP Osek a ÚSP Mačkov z pohledu zaměstnanců.......... - Koutenská, Olga (Jihočeská univerzita, 2007)
Tématem diplomové práce byla ''Problematika sexuálních vztahů klientů ÚSP Osek a ÚSP Mačkov z pohledu zaměstnanců''. V teoretické části je vysvětlen pojem mentálního postižení, stupeň mentálního postižení a jeho příčiny. Dále je rozepsán psychický, fyzický a emoční vývoj osoby s mentálním postiženímCílem práce bylo zmapovat projevy sexuálního života klientů ÚSP Osek a ÚSP Mačkov s různým stupněm mentálního postižení a jakým způsobem sexuální potřebu klienti řeší.
The problems of sexual relationships of the clients in Mental homes Osek and Mačkov from the view of the employees.
Keywords: sexualita; sexuální výchova; osoby s lehkým mentálním postižením; osoby se středně těžkým mentálním postižením; osoby s těžkým mentálním postižením; osoby s hlubokým mentálním postižením; sexuality; sexual education; persons with light mentally handicap; persons with hefty mentally handicap; persons with hard mentally handicap; persons with deep mentally handicap