Pohybová aktivita pracujících osob se zaměřením na lékaře - Krausová, Alena (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá tématem: ?Pohybová aktivita pracujících osob se zaměřením na lékaře?. V teoretické části mé diplomové práce se soustřeďuji např. na oblast historie kineziologie, motoriku a její vývoj, faktory ovlivňující pohybovou aktivitu či nemoci způsobené pohybovou inaktivitou. Cílem praktické části práce je monitoring pohybové aktivity u lékařů z různých odvětví. Pro 100 lékařů, kteří se monitoringu zúčastnili byl vybrán dotazník IPAQ - long ke zjištění úrovně pohybové aktivity. V této skupině jsem zároveň oslovila 30 lékařů, kteří po dobu jednoho týdne měli individuálně nastavený pedometr a zapisovali svoji denní pohybovou aktivitu.
The Physical activity of persons with a focus on physician
Keywords: pohyb; motorika; pohybová aktivita; faktory ovlivňující pohybovou aktivitu; nemoci způsobené pohybovou inaktivitou; zdravotní benefity PA; osobnost lékaře; etický kodex lékařů; movement; motor skills; physical activity; factors influencing physical activity; diseases caused by physical inactivity; health benefits of PA; celebrity doctors; medical ethics code