Návrh možností nového využití plochy vybraného brownfieldu v Jihočeském kraji - Jakubec, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce ,,Návrh možností nového využití plochy vybraného brownfield v Jihočeském kraji" se v teoretické části zabývá problematikou brownfield, definuje pojmy, popisuje členění z různých hledisek pohledu, dále stanovuje postupy při identifikaci a mapování těchto objektů. Práce rovněž uvádí instituce, které tuto problematiku řeší, možnosti revitalizací a způsoby financování jednotlivých investičních záměrů. Praktická část diplomové práce se zaměřuje na vybraný objekt v Jihočeském kraji, popisuje jeho historii, současný stav a možnosti budoucího využití.
New possibilities of selected brownfield locality use in the South Bohemia
Keywords: Brownfields; Greenfields; Jihočeský kraj; Klasifikace; Mapování; Revitalizace; Brownfields; Greenfields; South Bohemia; Clasification; Mapping; Revitalization.