Diagnostika motivační oblasti osobnosti dítěte ve volnočasových aktivitách. - Křibská, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá vývojem motivace dítěte ve věku od 3 do 15 let. Popisuje potřeby převažující v jednotlivých vývojových obdobích. Teoreticky seznamuje s tím co pojem motivace znamená a jak se projevuje v poznávání, výkonu a sociálních vztazích. Obsahuje metody, které lze aplikovat ve volném čase ke zjišťování motivace. Metody využívanými ve volnočasových aktivitách jsou pozorování, rozhovor, dotazník.
Diagnosis of Motivating the Child´s Personality in a Leisure Activities.
Keywords: pedagogická diagnostika; vývoj dítěte; motivace; potřeby; pozorování; rozhovor; dotazník; pedagogical diagnosis; child´s evolution; motivation; needs; the observation; the interview; list of questions.