Možnosti využití nanočástic různých kovů jako markerů pro imunoznačení ve skenovacím mikroskopu s autoemisní tryskou - Eiblová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
V dnešní době je elektronová mikroskopie používaná při studiu biologických objektů. Je to metoda, která umožnila studium mikrostruktur, ale i nanostruktur zkoumaných biologických objektů.Imunolokalizace patří mezi imunocytochemické metody, které umožňují lokalizovat antigeny na elektron ? mikroskopické úrovni za pomoci protilátek. Na protilátkách jsou navázány markery (nanočástice).Cílem mé práce bylo najít další vhodné markery, které budou viditelné ve skenovacím elektronovém mikroskopu s autoemisní tryskou. Takové markery navázat na protilátku a s ní provést imunolokalizaci na vhodném modelovém systému.
The possibilities of using nanoparticles of various metals as the markers for immunocytochemical labelling in field emission scanning electron microscopy
Keywords: Nanočástice; elektronový mikroskop; elektronová mikroskop s autoemisní tryskou; FESEM JEOL JSM-7401F; imunolokalizace; konjugace; Nanoparticles; electron microscope; field emission scanning electron microscopy; FESEM JEOL JSM-7401F; immunolabelling; konjugation