Vliv živinové zátěže na rhizosférní efekt v mokřadních půdách - Burianová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá zvýšeným vstupem živin do mokřadních ekosystémů. Studovanými lokalitami byly Záblatské louky na organické půdě a Hamr na minerální půdě, obě lokality se vyskytují v CHKO Třeboňsko. V této práci byl sledován efekt eutrofizace na počty bakterií a koncentrace Ctot a Ntot v rhizosférní a volné půdě. Zároveň byly sledovány změny v koncentracích Norg,N-NH4 a N-NO3.Změny těchto parametrů byly sledovány během vegetačních sezon 2006-2007.
The influence of increased nutrient input on rhizospheric effect in wet meadows´ soils
Keywords: eutrofizace; rhizosférní efekt; mokřady; organické a minerální půdy; eutrophication; rhizospheric effect; wetlands; organic and mineral soils; nitrogen fertilization