Využití canisterapie v SeneCura SeniorCentru Písek - Zemanová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá využitím canisterapie v seniorském domě SeneCura Písek. Teoretická část charakterizuje, co je canisterapie, jaké jsou její formy, metody, techniky a efekty a kde je možné canisterapii využívat. Dále popisuje seniora jeho potřeby a typy sociálních služeb, které může využívat, konkrétně se pak zaměřuje na SeneCura SeniorCentrum Písek. Praktická část se zabývá otázkou, jaký vliv má využívání canisterapie v rezidentní formě na klienty a jak celý proces vnímají senioři i zaměstnanci.
Use of canistherapy in SeneCura SeniorCentrum Písek
Keywords: canisterapie; senior; seniorský dům; volný čas; aktivizace; polohování; aktivity; pes; sociální péče; potřeby ve stáří; canistherapy; senior; senior house; leisure time; activation; positioning; activities; dog; social care; needs in old age