Přístupy k "Osobnostní a sociální výchově" ve výuce na 1. stupni ZŠ. - Debrecinová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce poukazuje na význam průřezového tématu Osobnostní a sociální výchova. V teoretické části práce jsou vymezena průřezová témata, jak jsou obsažena v RVP ZV. Blíže je pak pozornost věnována na průřezové téma ''Osobnostní a sociální výchova (dále OSV)''. V praktické části jsou zpracovány poznatky z průzkumu, který byl realizován na vzorku škol, které mají již roční zkušenost s uvedením svých Školních vzdělávacích programů, respektive s promítnutím Osobnostní a sociální výchovy, zakotvené v programu, do vlastního systému vzdělávání.
APPROACHES TO PERSONALITY AND SOCIAL EDUCATION IN TEACHING AT PRIMARY SCHOOL
Keywords: kognitivně {--} behaviorální terapie; komunikace; osobnostní a sociální výchova; prevence; projektová výuka; průřezová témata; první stupeň ZŠ; RVP ZV; ŠVP ZV; cognitive - behavioral therapy; communication; cross-cutting themes; first grade of elementary school; general curriculum of basic education; personal and social education; prevention; project instruction; school curriculum for basic education