Interjektionen in der Presse - Martínková, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce je zaměřena na výskyt a užívání citoslovcí v německy psaném tisku. V teoretické části jsou citoslovce charakterizována a rozdělena na základě jejich chování a funkcí podle dostupných odborných literatur. V praktické části jsou vybrané excerpty dále analyzovány z fonetického, morfologického a syntaktického hlediska i z hlediska jejich jednotlivých významů a v celkovém kontextu na základě konkrétního článku. Jako stěžejní zdroj výskytu citoslovcí byl zvolen jeden z největších a nejznámějších německých deníků bulvárního charakteru Bild. Vybraná citoslovce pochází z různých rubrik. Práce je vypracována v německém jazyce.
Interjections in the German press
Keywords: německý jazyk; tisk; Bild; lingvistika; fonetika; morfologie; syntax; významy; citoslovce; the German language; the press; the Bild; linguistics; phonetics; morphology; syntax; meanings; interjections