Výuka cestovního ruchu na 2. stupni základních škol (tvorba didaktické kazuistiky a její aplikace) - Neradová, Jana (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá tématem výuky geografie cestovního ruchu na 2. stupni základních škol. Hlavním cílem práce bylo vytvoření kazuistiky na výuku geografie cestovního ruchu na základní škole a její aplikování. Didaktická kazuistika byla vytvořená v rámci výuky na základní škole v Jesenici. Kazuistika byla poté aplikována na výuku na základní škole v Kosově Hoře s cílem zvýšení kvality výuky. V teoretické části práce nalezneme ukotvení geografie cestovního ruchu v kurikulárních dokumentech platných v České republice, tj. v rámcovém vzdělávacím programu, školním vzdělávacím programu, tematických plánech škol. Dílčím cílem byl rozbor vybraných učebnic zeměpisu pro 9. ročník základní školy.
Teaching tourism at the 2nd grade of the primary school (didactic case report and its application)
Keywords: Geografie cestovního ruchu; výuka; zeměpis; 2. stupeň základní školy; didaktická kazuistika; zvýšení kvality výuky; Tourism geography; teaching; geography; 2nd grade of the primary school; didactic case report; teaching improvement