Hravé formy práce v hodinách čtení a literární výchovy - Mašková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2009)
Náplní mé diplomové práce je shrnutí moderních poznatků z oblasti obecné didaktiky a didaktiky čtení a primární literární výchovy s cílem vytvořit didaktickou pomůcku pro učitele literární výchovy na 1. stupni ZŠ. Jejím prostřednictvím bych ráda přispěla učitelům ke zefektivnění jejich přípravy a optimalizaci výuky literární výchovy. Součástí diplomové práce je multimediální CD s příklady zajímavých metod a forem práce, které jsou zvláště vhodné při procvičování a prohlubování poznatků.
Playful approach to lessons of reading and literature