Průmyslové investice a jejich vliv na prostorovou strukturu a rozvoj města (případová studie města Kolín) - Pomikálková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením vlivu velkých investic na prostorovou strukturu a rozvoj města Kolín. Součástí práce je analýza vývoje investičního prostředí v České republice po roce 1989, problematika průmyslových zón, přímých zahraničních investic, urbanizace a prostorové struktury měst. Na základě prostudované literatury jsou získané teoretické poznatky aplikovány na prostředí města Kolín. Hlavním cílem je definování nejvýznamnějších procesů (zejména těch, které se vážou k průmyslové výrobě) vedoucích k významným změnám a rozvoji města.
Industrial investments and their impact on the spatial structure and development of a city (Kolín key study)
Keywords: Kolín; urbanizace; prostorová struktura města; průmyslové zóny; přímé zahraniční investice; Kolín; urbanization; spatial structure of a city; industrial zones; foreign direct investment