Suburbanizace v zázemí Českých Budějovic - východní sektor - Karas, Václav (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce analyzuje vývoj suburbanizace v sídlech bližšího zázemí Českých Budějovic v období socialistickém a zvláště post-socialistickém. Detailněji se zaměřuje na situaci ve východním sektoru tohoto zázemí, když ji porovnává se situací v celé Českobudějovické aglomeraci. Vychází ze statistických údajů o počtu bydlícího obyvatelstva mezi lety 1950 ? 2009, údajů o počtu trvale obydlených domů v jednotlivých obdobích zjištěných terénním mapováním a ze statistických údajů o výstavbě bytů mezi lety 1997 ? 2009. Věnuje se také terénním analýzám architektonických, urbanistických a územně plánovacích problémů spojených se suburbanizací. Na základě dotazování starostů suburbánních obcí také sleduje zapojení suburbánních migrantů do života v obcích a vzájemné vztahy mezi těmito migranty a původními obyvateli.
Suburbanization in the near hinterland of the city of České Budějovice (the Czech Republic) ? east sector
Keywords: České Budějovice; suburbanizace; suburbium; suburbánní migranti; územní plánování; České Budějovice; suburbanization; suburb; suburban migrants; urban planning