Sociální gramotnost v mateřské škole - Čermáková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2020)
Teoretická část vedle pojmu sociální gramotnost vymezuje koncepty úzce spojené se sociální gramotností a zahrnuje témata provázaná se sociální gramotností a sociálním klimatem. Praktická část předkládá konkrétní způsoby vytváření příznivého sociálního klimatu a rozvoje sociální gramotnosti, které jsme v dané třídě zaznamenali.
Social Literacy in preschool education
Keywords: sociální gramotnost; socializace; sociální klima; výchovný přístup; komunikace; social literacy; socialization; social climate; educational approach; communication