Současné metody psaní na základní škole - Ryšavá, Ivana (Jihočeská univerzita, 2014)
Anotace Diplomová práce se zabývá současnými metodami psaní a jejich srovnáním. Teoretická část práce obsahuje přehled historických i současných metod a vyučovacích postupů, které se na dnešních základních školách využívají (klasická metoda, alternativní metoda, písmo Comenia Script). Praktická část je zaměřena na rozhovory s učiteli a jejich názory na alternativní způsoby psaní. V závěru práce je analyzováno současné pojetí prvopočátečního psaní, naznačeny výhody a nevýhody současných metod psaní i jejich celková využitelnost v praxi. Součástí práce je přílohový materiál.
Current methods of writing in elementary school