Kontaktní alergická onemocnění sester a jejich vliv na ošetřovatelskou péči - Šimonová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá tématem kontaktních alergických onemocnění sester a jejich vliv na ošetřovatelskou péči. Objasňuje situaci na oddělení JIP a RES z hlediska výskytu podrážděné pokožky a alergických reakcí u sester, jaké rukavice mají k dispozici, jejich názor na přístup managementu. Zabývá se otázkou hygienické péče o ruce v pracovním procesu, znalostí pravidel bariérové péče a jak kontaktní onemocnění ovlivňuje profesní kariéru sester.
Contact allergic diseases suffered by nurses and their impact on nursing care.
Keywords: ošetřovatelská péče; ochranné rukavice; dermatitida; nursing care; protective gloves; dermatitis