Malby velkého sálu Starého paláce na zámku Blatná. Ikonografie a zahraniční paralely - Chumová, Martina (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce ,, Malby malého sálu Starého paláce na zámku Blatná ikonografie a zahraniční paralely" se zabývá výzdobou v blatenském Starém paláci, jejíž ikonografický program se dodnes nepodařilo uspokojivě objasnit. Vinou rozsáhlého poškození se velká část výmalby stala nečitelnou a nejasnou, ale i přesto se některé výjevy a motivy podařilo s jistotou určit. Práce si proto klade za cíl shromáždit veškeré ikonografické interpretace, popř. veškeré informace, které k objasnění významu maleb mohou jakýmkoliv způsobem pomoci. Součástí tohoto záměru je i detailní fotodokumentace a popis maleb, se kterými se na základě komparace dostupné údaje a poznatky kriticky zhodnotí.
Mural paintings of the Great hall in the castle of Blatná. Iconography and foreign parallels.
Keywords: zámek Blatná; nástěnné malby; ikonografie; Blatná castle; mural paintigs; iconography