Výrazové prostředky intensifikace v současné španělštině. - Jiráková, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Předmětem této diplomové práce je představení problematiky, která se zabývá komparativní analýzou španělských a českých výrazových prostředků modifikujících slovesný děj ve smyslu jeho intenzity. Cílem práce je zmapovat teoretické poznatky a rozdíly týkající se míry slovesného děje v českých a španělských gramatikách a na základě těchto předpokladů provést analýzu skutečných překladů za pomoci korpusu InterCorp. Na závěr je provedeno vyhodnocení získaných dat a porovnání výsledků s teoretickými předpoklady.
Analysis of the means of expression of the intensification in Spanish
Keywords: intensifikace; vid; povaha slovesného děje; čeština; španělština; intensification; verbal aspect; verbal action; czech; spanish