Problematika výuky sexuální výchovy na druhém stupni základních škol a nižších třídách gymnázií - Vojíková, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem této bakalářské práce je zmapovat současný stav výuky sexuální výchovy na základních školách a v nižších třídách gymnázií. Nejprve se zaměřuji na teoretické zpracování tématu, kdy popisuji vhodný věk pro výuku, obsah sexuální výchovy a důvody, proč je výuka na školách tak důležitá. V druhé části své práce zpracovávám data získaná na několika školách pomocí dotazníků. Snažím se zjistit, jaké jsou nejčastější zdroje informací o sexuální výchově u žáků. Dále se zajímám o znalosti žáků v dané problematice a v neposlední řadě o jejich postoj k celé věci.
The issue of teaching sex education in secondary schools and grammar schools
Keywords: pubescent; sexuální výchova; obsah; žák; pubescent; sex education; content; pupil