Výuka místního regionu na 2. stupni ZŠ na příkladu Trhosvinenska - Lenková, Dominika (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce s názvem "Výuka místního regionu na 2. stupni ZŠ na příkladu Trhosvinenska" se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá charakteristikou místního regionu a jeho postavením ve vzdělávacích oblastech. Praktická část na základě empirického šetření shrnuje poznatky o způsobech výuky na základních školách a niţším ročníku víceletého gymnázia. Na základě tohoto šetření navrhuji vlastní návrh koncepce výuky Trhosvinenska (metodika výuky, exkurze, projekt a pracovní učebnice),vycházejícího z platného Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání.
Teaching of the Local Region at the Second Grade of Elementary School on the Example of Trhosvinensko Region
Keywords: místní region; výuka; žák; klíčové kompetence; Novohradské hory; local region; teaching; pupil; key competence; Newcastle Mountains