Programy EVVO v mateřské škole - Kučerová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je věnována významu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty a jeho zařazení do současné koncepce předškolního vzdělávání. Reaguje na aktuálnost a naléhavost problematiky ochrany životního prostředí. Práce obsahuje dlouhodobý výukový projekt, který je rozdělen do pěti programových bloků. Umožňuje dětem osobní prožitek a zkušenost s přírodou, rozvíjí znalosti o sobě a druhých lidech. Jsou zde zařazeny hry a formy terénní výuky, při nichž se nejsnadněji vytváří potřebné názory, postoje a sklony k ochraně a tvorbě životního prostředí.
Environmental education programs in kindergarten
Keywords: environmentální vzdělávání; environmentální senzitivita; integrovaný blok; terénní výuka; prožitkové učení; dobrodružná výchova; ekohra; environmental education; environmental sensitivity; integrated whole; field education; experiential learning; adventure aducation; environmental game