Simulace dopravy s respektováním autonomní komunikace mezi vozidly - Papaj, Michal (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá tvorbou multiagentního modelu za účelem ověření vlivu komunikace mezi vozidly na plynulost dopravy. Zkoumá osobní charakteristiky a chování řidiče za účelem tvorby realistické simulace. Shrnuje možnosti zisku dat a komunikace v V2C a V2I komunikaci. Praktická část je zaměřena na tvorbu modelu využití multiagentního modelování se zaměřením na komunikaci mezi vozidly. Na základě výsledků experimentů jsou vyvozeny závěry a následná doporučení.
Traffic simulation with respect to autonomous communication between vehicles
Keywords: Anylogic; V2V; FCD; BDI