Pěstování a využití brambor k výrobě škrobu - Šlechta, Josef (Jihočeská univerzita, 2011)
Předložená práce se zabývá pěstováním a využitím brambor na výrobou škrobu. Obsahuje popis chemicko-fyzikálních vlastností škrobu, technologii pěstování brambor i technologii výroby bramborového škrobu a možnosti úpravy škrobu. V práci je popsán vývoj škrobárenství až po současnou situaci. Dále byla zhodnocena ekonomická stránka výroby škrobu a vztahy mezi pěstiteli a zpracovateli. Na závěr je popsána výroba lihu.
The growing and utillization potato for starch production
Keywords: bramborový škrob; hlíza; kvóta; pěstitel; zpracovatel; škrobnatost; technologie; potato starch; abscess; quota; grower; processor; starch content; technology